Totalt antall sidevisninger

tirsdag 4. november 2014

Digitale fortellinger

Photostory

En fotofortelling forteller en historie ved hjelp av bilder som om det er en film med zooming og panorering, bakgrunnsmusikk og lydkommentarer.

Bilde hentet her
Photostory 3 er morsomt å jobbe i.
Barne-TV bruker fotofortellinger. Fortelleren leser fra en billedbok og bildene blir filmet. For å underbygge fortellingen flytter kameraet seg eller zoomer inn og ut på elementer i bildene. Ved hjelp av disse kamerabevegelsene blir bildene mer interessante å se på, og kameraføringen i bildene forsterker fortellingen som blir lest i bakgrunnen.

 Jeg har laget en egen fotofortelling med plakaten jeg laget i Scribus som grunnlag. Plakaten er ment som en inspirasjon for foreldrene i deres rolle i leseopplæringen og fotofortellingen skal ha samme funksjon.


Dette verktøyet er morsomt å jobbe i og man kan lage alt mulig. I skolen er ideén om å lage fotofortellinger fra barnebøker en utmerket ide for de minste elevene, da leser de fortellingen og bruker redskapet til å forsterke modalitetene i disse sammensatte tekstene. Det er mye læring involvert i dette arbeidet. Elevene lærer nå å bruke dette og i stedet for de "vanlige" PowerPoint - presentasjonene man får servert på ungdomstrinnet kan de nå bruke for eksempel Photostory.

2 kommentarer:

  1. Her var det ingen kommentarer...

    SvarSlett
  2. Jeg skal gi deg en kommentar, Stig:-)

    Så flott at du har laget en bildefortelling som inspirasjon for foreldrene! Morsomt at foreldre og barn kan se en morsom og norskfaglig video sammen. Da ser jeg for meg at de kan snakke om filmen i etterkant og jobbe målbevisst mot det samme målet som introduseres i filmen.

    SvarSlett